13.02.2018

Juhliva kaupunginteatteri rakensi tyhy-iltapäivän työyhteisöille

110-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kotkan kaupunginteatteri on tuomassa uusia näkökulmia työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Teatteri on rakentamassa yhteistyössä Kunnan Taitoan kanssa paikallisille työyhteisöille suunnattua työhyvinvointi-iltapäivää, johon sisältyy teatteriesitys ”Kauas pilvet karkaavat”, mahdollisuus heti esityksen jälkeen tavata teatterin henkilökuntaa, kurkistaa teatterin kulisseihin ja palata vielä talokierroksen jälkeen esityksen teemoihin työhyvinvoinnin eri näkökulmista.

Iltapäivän mittaiseen seikkailuun mukaan lähteviä työyhteisöjä luotsaavat työelämän kehittäjänä Taitoassa toimiva Sari Leppänen ja kaupunginteatterista näyttelijä Antti Leskinen ja teatterikuraattori Pia Lunkka.
Teatterilaiset Leskinen ja Lunkka avaavat improvisaation keinoin uusia näkökulmia työyhteisöjen arkeen. Improvisaatiossa hyödynnetään yleisön kokemuksia työyhteisöjen arjesta.

Teemallinen tyhy-iltapäivä on saanut nimeksi ”Sinulla on merkitystä”, jolla korostetaan jokaisen työyhteisöön kuuluvan jäsenen tärkeyttä yhteisönsä osana.
Iltapäivään valittu näytelmä ”Kauas pilvet karkaavat” on tarina siitä, mitä työ merkitsee suomalaisille. Ravintolan hovimestari Ilonan ja bussikuski Laurin tarinaa kantavat toisen ihmisen arvostaminen ja ylpeys omasta työstä, eivätkä vastoinkäymiset onnistu nujertamaan heidän toivoansa.
”Kauas pilvet karkaavat” luo merkityksiä työhön ja elämään ja se voi saada ihmisen hetkeksi unohtamaan vaivansa ja kokemaan, että elämässä on jotakin suurempaa.
Yhteisen iltapäivän aikana koetaan monin tavoin näitä merkityksiä ja saadaan uusia näkökulmia tarkastella omaa tilannetta.

”Me ollaan samalla haluttu ajatella tässä asiakkaitamme, tavallisia eri työyhteisöihin kuuluvia kotkalaisia, jotka näkevät ehkä hienon pytingin keskellä kylää, mutta eivät tiedä mitä siellä tapahtuu ja kuinka paljon sieltä löytyy ammattitaitoa ja osaamista”, Pia Lunkka kertoo.

”Sinulla on merkitystä” -tyhypäivä on yksi kaupunginteatterin juhlavuoteen liittyvistä teemoista, joita Lunkka ja teatterin markkinointipäällikkö Eeva-Liisa Kuokka lupaavat vuoden aikana vielä lisää - muillekin kohderyhmille kuin työyhteisöille.

Tyhy-iltapäivä on myös eräänlainen jatkumo sarjalle uusia tapahtumia, joita Kotkan kaupunginteatterissa on viime vuosina järjestetty useita. Näitä ovat mm. syksyisin pidettävät Avoimet ovet ja nuorille suunnatut Dreamwall ja Taidetestaajat.
”Tavoitteena on tuoda teatteri lähemmäs asiakkaita ja karistaa mystisyys tämän talon ympäriltä”, Lunkka kertoo.

Ensimmäinen tyhy-
päivä huhtikuussa

Ensimmäinen kaupunginteatterin ja Taitoan järjestämä työhyvinvoinnin iltapäivä on perjantaina 20. huhtikuuta.
Tapahtuma alkaa klo 11.45 tervetuloatoivotuksella ja klo 12 alkaa teatteriesitys ”Kauas pilvet karkaavat”.
Klo 14-15 on kulissikurkistuksen vuoro ja klo 15-16 palataan esityksen teemoihin interaktiivisesti improvisoiden.

Tyhy-ohjelmapaketti maksaa 30 € / henkilö ja ennakkovaraukset siihen on tehtävä 15.3. mennessä, puh. 05 234 4199 (ti-pe klo 11-17) tai puh. 040 525 4669 (ma-pe klo 9-16) tai sähköpostilla teatteriliput@kotka.fi