13.11.2017

Joulunavaustapahtumiin piparilla

Kotkan paikallisliikenteessä voi maksaa bussimatkan joulupiparilla kahtena jouluavauslauantaina klo 6-18 välisenä aikana.
Kampanja on voimassa lauantaina 18.11, jolloin mm. Karhulassa vietetään joulunavausta ja Prisman kuusi saa juhlavan jouluvalaistuksen sekä 25.11, jolloin joulunavausta voi saapua juhlimaan Kotkan keskustaan sekä samalla ihailla torin upeaa jouluvalaistusta ja Keskuskadun lehmuskujan himmelikujaa. Kampanja on voimassa molempina päivinä klo 6-18 ja koskee Waltti-liikennettä, ei siis esim. kaukoliikennevuoroja.

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa esitti Kotkan kaupungin liikennepäällikkö Simo Virtaselle idean bussimatkan maksamisesta joulupiparilla Kotkassa. Virtanen innostui ideasta ja nyt se toteutetaan kahtena peräkkäisenä lauantaina. Tarkoituksena on luoda hyvää joulumieltä ja mahdollistaa kaikkien liikkuminen kaupungissa.
Samalla halutaan tuoda esille ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä ja mahdollistaa kaikille pääsyn joulunavaustapahtumiin. Kotkan kaupunki tarjoaa tämän edun kaupunkilaisille.

Mikä tahansa pipari ei kuitenkaan käy, sillä maksuvälineenä käy vain joulupipari. Piparia ei tarvitse koristella, mutta koristeltu pipari ilahduttaa enemmän. Menopaluumatkaan tarvitaan kaksi piparia. Piparilla ei saa vaihto-oikeutta.