20.11.2019

Joulunavaus Kotkan keskustassa lauantaina

Joulu saapuu Kotkan torille, Kauppakeskus Pasaatiin ja Kotkan liikkeisiin 23.11.
Kotkan kauppatorilla ohjelma alkaa klo 10.45. Korvatunturin tontut -orkesteri soittaa jouluista musiikkia klo 10.45, 11.15, 12.15 ja 13.
Perinteinen Tiernapoikien esitys nähdään kahteen otteeseen klo 11.30 ja 12.30.
Kotkan Kauppatie jakaa Avain Jouluun –tunnustuksen kotkalaiselle hyvän mielen lähettiläälle klo 12.

Kauppakeskus Pasaatissa joulutunnelmaa luo Diandra klo 13.30. Kymi Sinfoniettan jousikvartetti tarjoaa jouluista musiikkia klo 11-12. Joulupukki on tavattavissa klo 11-15.


Piparilla bussiin

Myös tänä vuonna toteutettavan Piparilla Bussiin -kampanjan tavoitteena on saada jaettua joulumieltä sekä nostaa vihreitä arvoja kaupunkilaisten mieliin.

Paikallisliikenteessä bussimatkan voi maksaa joulupiparilla tai joulukortilla 23.11. ja 30.11. klo 6-18. Kortissa tulee olla esitäytettynä jouluisa hyvän mielen toivotus.
Aikaisemmista vuosista poiketen joulupipari vain näytetään kuskille ja sen voi itse syödä tämän jälkeen vaikka matkan aikana. Joulukorteista parhaimmat toimitetaan yksinäisille vanhuksille.

Tunnelmaa kaupunkiin luovat myös jouluiset näyteikkunat. Näyteikkunoihin voi tutustua livenä ympäri Kotkaa ja niistä voi nauttia myös kuvina Kotkan Kauppatien ry:n nettisivujen kautta www.kotkankauppatie.fi
Sivuilla voi osallistua myös kilpailuun, jossa kolme voittaa 20 euroa joululahjarahaa. Kilpailu päättyy 14.12.

Tänä vuonna Kotkan kauppatorin alueen jouluvalaistus sytytetään joulun avajaisia edeltävänä päivänä 22.11. Myös Kotkan kaupungintalo saa jälleen upean juhlavalaistuksen.
Karhulan torin jouluvalaistus saadaan loistamaan ennen Karhulan joulunavausta 30.11.
Jouluvalaistuksissa yhteistyökumppaneina ovat Kotkamills, Kotkan Energia ja Karhu Voima, Sulzer Pumps, Ahlstrom-Munksjö Glassfibre sekä Kauppakeskus Pasaati, Kotkan kaupunki, Cursor, Renta ja Sotek Säätiö / Goodwill.