01.10.2019

Inka Setälä ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi

Kotkalainen Inka Setälä on ehdolla Vuoden Vapaaehtoiseksi.
Setälän asetti ehdolle Kansalaisareenan järjestämään äänestykseen Kotkan Vapaaehtoisvastaavien verkosto.

Inka Setälä on 44-vuotias kahden lapsen äiti, joka on vapaaehtoisesti, ilman rahallista tukea toiminut ja kehitellyt uusia tapoja saada kotkalaisia omalla esimerkillään mukaan toimimaan yhdessä yhteisöllisyyden lisäämiseksi sekä aktivoitumaan vapaaehtoistoimintaan.

Kohtaamisten tapahtumat alkoivat vuonna 2017, jolloin Inka kokosi keskelle Kotkansaarta pitkän yhteisen pöydän, jonka ympärille tuli vesisateen saattelemana 200 ihmistä omilla eväillään kohtaamaan toisiaan.

Samana vuonna kokoonnuttiin Katariinan meripuistossa, jossa kokoontui syysmyrskyssä lähes 2000 ihmistä. Vanhukset haettiin Inkan sopimilla sponsoroiduilla kyydeillä ulkoilemaan, ja vapaaehtoisten ihmisten joukko oli heitä vastaanottamassa ja kulkemassa vierellä. Inkan pyytämiä yhteistyökumppaneita oli yli sata ja jatkoa toivottiin.

Illalliset Lehmuskujalla ovat nyt kasvaneet perinteeksi ja osallistujia on ollut jo 400 henkilöä ja tapahtuma on järjestetty kolmena vuonna.
Meripuistossa on kohdattu nyt myös kolmasti ja kävijämäärät ovat nousseet yli 3000:een. Tapahtumien sisältö on ollut sellainen, jossa ihmiset pääsevät helposti tutustumaan toisiinsa ja kohtaamaan erilaisten aktiviteettien kautta.

Inka valittiin asenteensa ansiosta Vuoden Positiivisimmaksi kotkalaiseksi vuonna 2018. Kohtaamisten työryhmä on toiminut ympärivuotisesti ja esimerkiksi paikallisiin kahviloihin toimitettiin Inkan toimesta iloiset kyltit, joissa kehotettiin istumaan samaan pöytää juttuseuraa kaivatessaan.

Lisätietoa kampanjasta http://www.kansalaisareena.fi/

Linkki äänestykseen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/4aaa8aff-0b9d-4cdf-8d2c-624ce9a69446?displayId=Fin1841662