24.05.2017

Hyvän tuulen tuoja -palkinto Patu Pataselle

Kotkan kulttuurilautakunta on päättänyt palkita haminalaisen Patu Patasen ainutkertaisella Hyvän Tuulen Tuoja - palkinnolla. Kulttuurilautakunta päätti palkinnosta Ilkka Vainion ehdotuksesta ja kiitteli hänen ehdotustaan erinomaiseksi.

Lautakunnan puheenjohtaja Marko Kuusela kommentoi:
”Patasessa tiivistyy Kotkan Meripäivien henki ja tunnelma: hän saapuu Meripäiville SS Hyökyllä aina hyväntuulisena, osallistuu paraatiimme ja on suosittu ja pidetty henkilö. Patanen on monella tavalla esimerkillinen meripäivävieras.”

Itse palkinto on ideoitu yhteistyössä Suomen Merimuseon kanssa ja se koostuu höyryjäänmurtaja Tarmosta telakoinnin yhteydessä leikatusta palasesta ja siihen kiinnitetystä muistolaatasta.

Suomen Merimuseon johtaja Tiina Mertanen kommentoi palkintoa:
”Patanen ylläpitää merellistä henkeä ja on osa sitä merellistä kulttuuriperintöä, jota Merimuseokin vaalii. Olen iloinen, että olemme mukana palkinnossa. Patun maailman pienimmän merimuseon kokoelmissa on monenlaisia ihmeitä, mutta palaa Tarmoa siellä ei tietääkseni ole. Näyte 110 vuotta vanhasta laivateräksestä saa ansaitsemansa kodin.”

Palkinto luovutetaan Pataselle Tervasaaren kesäjuhlan yhteydessä 27.5. klo 19.30 ja Kotkasta sitä tulevat luovuttamaan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marko Kuusela.