28.12.2017

Hygienia- ja inkontinenssituotteiden jakelu siirtyy terveydenhuollolle

Hygienia- ja inkontinenssituotteidenjakelu siirtyy Kotkassa kaupungin terveydenhuollolle 1.1.2018.
Tilauksia ja tiedusteluja voi tehdä arkisin terveysasemien ajanvarauspuhelimessa, 05 2347000.
Soitettaessa valitaan valikosta hoitotarvikejakelu/vaippatilaus ja jätetään takaisinsoittopyyntö. Hoitaja soittaa takaisin klo 12-14 välillä.

Inkontinenssituotteita annetaan vaikeasta tai keskivaikeasta virtsan tai ulosteen pidätyskyvyn häiriöstä kärsiville henkilöille. Jakelu tulee perustua aina yksilöllisesti määriteltyyn tarpeeseen ja terveydenhuollon ammattilaisen suorittamaan arviointiin ja seurantaan.
Jakelun lähtökohtana on lääketieteellisin perustein todettu pitkäaikainen sairaus, joka on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Inkontinenssituotteiden maksuttomasta kotiinkuljetuksesta tehdään sopimukset ja tuotteet toimitetaan asiakkaan kotiin kolmen kuukauden välein. Kotiinkuljetus tapahtuu suoraan toimittajalta.

Lasten tuotejakelu toimii samoilla periaatteilla kuin aikuistenkin. Tuotejakelun piiriin lapsi pääsee täyttäessä kolme vuotta. Yökastelu ei ole riittävä peruste tuotejakeluun, vaan myöntämisen perusteena lapselle on lastenlääkärin tekemä diagnoosi(pitkäaikainen sairaus, kehitysvammaisuus, kehitysviivästymä tms.).