16.03.2017

Hiekoitussepelin poisto alkaa yöpakkasten loputtua

Kaupungin puolesta tehtävä hiekoitussepelin koneellinen poisto aloitetaan Kotkassa heti kun yöpakkaset lakkaavat ja tien pinta ei ole enää jäässä. Kaupungin kunnossapito on varautunut aloittamaan työn maaliskuun lopulla, mikäli säätila sen sallii.

Hiekat poistetaan ensin kevyenliikenteen väyliltä ja vilkkaammilta keskusta-alueilta, kuten toreilta, jonka jälkeen työt jatkuvat asuntokaduilla. Hiekkaa on jouduttu käyttämään runsaasti lauhan talven ja vaihtelevien sääolosuhteiden vuoksi, joten hiekanpoisto tulee kestämään arviolta 4-6 viikkoa.

Hiekanpoistotöiden yhteydessä tullaan keskusta-alueilla käyttämään tarvittaessa tilapäisiä pysäköintikieltoja, joten asukkaita pyydetään huomioimaan tilapäinen haitta pysäköinnille. Mahdollisimman tehokas hiekanpoisto on kaikkien etu. Vilkkaimmilta ja liikenteellisesti hankalimmilta alueilta hiekat poistetaan yöaikana.

Hiekanpoiston yhteydessä kaupunki kastelee puhdistettavat kohteet laimealla suolaliuoksella pölyhaittojen estämiseksi. Pölyhaittojen vähentämiseksi myös asukkaat voivat itse poistaa hiekoitushiekan ajoradoilta ja kevyenliikenteen väyliltä.