01.06.2018

Helsingistä bussilla Kotkaan aamukahdeksaksi

Helsingistä, Porvoosta sekä Loviisan ja Pyhtään rampeilta pääsee jatkossa Kotkaan nopealla bussiyhteydellä. Ajoaika Helsingistä on vain kaksi tuntia.
Vuoro kulkee arkisin ja liikennöinnistä vastaa Jyrkilä Oy 22-paikkaisella pikkubussilla. Lähtö on klo 5.50 Helsingin Kampista. Vuoro aloittaa liikennöinnin maanantaina 4.6.

Uusi vuoro on suunniteltu erityisesti Kotkaan töihin ja opiskelemaan tuleville. Taustalla on mm. Cursorin ja Carean toive nopeasta linja-autoyhteydestä Helsingistä Kotkaan siten, että vuorolla ehtii Kotkaan töihin tai opiskelemaan aamukahdeksaksi.

Helsingissä lähtö on Kampin terminaalista ja sen jälkeen pysähdytään vain Oopperatalon ja Viikin pikavuoropysäkeillä. Porvoossa pysähdytään Näsin ja Loviisantien pikavuoropysäkeillä, Loviisassa ja Pyhtäällä ainoastaan aikataulun mukaisilla moottoritien ramppien pysäkeillä.
Kotkassa poistumispysäkkejä ovat Sutela, Langinkosken kirkko, Keskussairaala, keskuskoulu ja kauppatori.
Linjalla voi maksaa Waltti-tuotteiden lisäksi myös Matkahuollon sarja- ja kertalipuilla.

Vuoro rahoitetaan lipputulojen lisäksi Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Carean ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin avustuksella. Kyse on vuoden 2018 loppuun kestävästä kokeilusta, jonka jälkeen arvioidaan matkustajamäärien perusteella mahdollinen jatko.

Tarkemmat tiedot reitin kellonajoista ja hinnoista ovat nähtävänä Kotkan seudun aikataulusivustolla www.kotkanaikataulut.fi

Edullisimmillaan matkalippu on Helsingistä Kotkaan arvolipulla aikuisilta 13,60 euroa ja Junioreilta (7-16 v.) 8,50 euroa. Loviisasta vastaavat summat ovat 5,60 euroa ja 3,20 euroa.