24.08.2018

Gutsy Go Karhulassa - nuoret tarttuvat ongelmakohtiin

Karhulassa toteutuu syyskuun alussa ainutlaatuinen kaupunkikoe, johon osallistuu koko 14-vuotiaiden ikäluokka.
Viidessä päivässä nuoret tarttuvat ihmisten välisiin ongelmakohtiin ja kehittävät niihin 20 ratkaisua yhdessä paikallisten yrityskumppanien kanssa.

Yli 200 Karhulan ja Helilän koulun kahdeksasluokkalaista jalkautuu viikoksi kaupungin kaduille ja ideoi yhdessä hyvinvointia ja rauhaa lisääviä ratkaisuja. Nuoret toteuttavat kehittämänsä konseptit ja kuvaavat teoistaan videot. Viikon päätteeksi, perjantaina 7.9. klo 16.30, videot jaetaan ensi-illassa sekä mediassa
inspiraatioksi koko Suomelle.

Yhteisöintervention taustalla on Gutsy Go, Suomen suurimman ideakilpailun "Vuosisadan rakentajat" voittaja, joka haastaa nuoret muutosagenteiksi omissa kaupungeissaan.
Gutsy Go keskeyttää normaalin kouluarjen viikoksi ja tuo nuorten tueksi nuorisotyön, pedagogian ja median ammattilaisista koostuvan tiimin. Menetelmän ytimessä on nopea toiminta, median käyttö ja välitön kokemus vaikuttamisesta.
Projekteja jatketaan syksyn aikana.

Avainasemassa ovat paikalliset kumppanit. Karhulassa Gutsy Go toteutetaan yhteistyössä Kotkan kaupungin sekä seudun kehitysyhtiö Cursorin kanssa. Vahvasti mukana on myös muita paikallisia yrityksiä ja toimijoita.

Gutsy Go tuottaa nuorille näkyvän myönteisen roolin ja antaa heille työkaluja toimia oman yhteisönsä hyväksi. Kotkassa se toteutetaan nyt toista kertaa.

”Jokainen nuori on kaupungille tärkeä ja nuorilta löytyy usein raikkaita sekä uusia ideoita”, toteaa kaupunginjohtaja Esa Sirviö.
”Kannustan kaikkia nuoria toteuttamaan Gutsy Go:ta ja ravistelemaan pinttyneitä sekä luutuneita tapoja ja ajatuksia Kotkan kaupungin uusien arvojen mukaisesti: Reilusti, Rohkeasti ja Rakkaudella.”

“Rauhaa ei koskaan rakenneta yksin. On hienoa saada kehittää Kotkan kanssa mallia, jonka tavoitteena on viedä suomalaista rauhan innovaatioiden osaamista kansainvälisille markkinoille”, kertoo Gutsy Go:n vastaava tuottaja Aram Aflatuni.

Gutsy Go somessa:
Facebook: https://www.facebook.com/GutsyCollective/
Instagram: https://www.instagram.com/gutsycollective/
YouTube: bit.ly/gutsygotube
Twitter: https://twitter.com/gutsycollective