25.09.2018

Euroopan urheiluviikko liikuttaa kotkalaisoppilaita

Kotkan peruskouluissa järjestetään School Action Day 25.-27.9, jolloin jokaisella koululla oppilaat liikkuvat neljän tunnin ajan koulupäivän sisällä.
Ohjelmaa on suunniteltu Liikkuva koulu -ohjausryhmässä ja jokaisen koulun Liikkuva koulu -vastuuopettajan johdolla yhdessä henkilöstön ja oppilaiden tai oppilaskuntien kanssa.

Luvassa on perinteisestä liikuntapäivän ohjelmasta aina toiminnallisen oppimisen oppitunteihin niin sisällä kuin ulkona.
Neljättä kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista.

Keskimäärin joka kolmas peruskouluikäinen liikkuu suosituksen mukaisesti vähintään tunnin päivässä. Vähän liikkuvilla lapsilla ja nuorilla merkittävä osa liikkumisesta tapahtuu arkipäivisin koulussa.
Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytäänkin peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on yli 20 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea.
Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman alueellisten verkostojen kanssa. Tämän lisäksi monet paikalliset koulut järjestävät oppilaille toimintaa. Erityisesti tapahtumissa korostetaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Euroopan urheiluviikon 2018 viralliset avajaiset pidettiin Wienissä, Itävallassa 22. syyskuuta. Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30. syyskuuta 2018 kaikkialla Euroopassa. Urheiluviikon tunniste on #BeActive.

Suomen kansallisina #BeActive lähettiläinä toimivat koripalloilija, Susijengin kapteeni Shawn Huff sekä Suomen cheerleadingmaajoukkue.