03.10.2018

Energiansäästöviikko lähestyy

Järkevän energiankäytön puolesta kampanjoiva Valtakunnallinen Energiansäästöviikko on jo kulman takana. Sitä vietetään 8.-14.10.
Jo nyt mukana on 197 Energiansäästöviikon viettäjää työyhteisöistä, kunnista, kaupungeista, oppilaitoksista ja taloyhtiöistä, yhteensä 329 066 henkilöä.

Kiirehdithän ilmoittamaan myös oman työyksikkösi viikon viettäjäksi. Näin kerrot muillekin, että teillä tehdään töitä myös energiankulutuksen taltuttamiseksi.
Ilmoittaudu täällä.

Energiansäästöviikolla on hyvä tilaisuus kannustaa työkavereita arjen kestäviin valintoihin ja arjen ekotekoihin, ja näyttää myös itse esimerkkiä:

- kokeillaan kasvisruokaa
- siirretään muovikassit syrjään ja käytetään sen sijaan kestokasseja
- vaihdetaan pyörät alle tai kuljetaan jalan matkat töihin, harrastuksiin tai pienille kauppareissuille
- sammutetaan turhat valot, kahvinkeittimet, tietokoneet ja muut sähkölaitteet, taukojen ajaksi ja aina työpäivän päättyessä
- lopetetaan lotraaminen ja turhan paperin tulostus

Vinkkejä viikon viettoon löytyy kosolti.
Esimerkiksi Motivan ylläpitämä Energianeuvonta on julkaissut kattavan vinkkivideosarjan "Käytä energiaa järkevästi ja säästä". Videoiden opastuksella on helppo startata energiansäästötoimia kotona ja työpaikalla. Videot löytyvät
Motivan youtube-kanavalta. Ne ovat mukavan lyhyitä eli katselu onnistuu vaikka kahvi- ja ruokataukojen lomassa, oman työporukan kesken.

Onko omalla työpaikallasi Energiahukka irti? Tämä hukkalaji on todella vaarallinen, sillä se saattaa haukata jopa 30 % kiinteistön energiasta! Tee testi täällä.

Motivan sivuilta saat runsaasti lisäinfoa kampanjaviikosta. Sieltä voi käydä lataamassa myös 5 fiksua vinkkiä energiansäästöön -julisteen.
Kiinnitä juliste vaikka oman työpaikkasi ilmoitustaululle.

www.eneuvonta.fi