23.05.2018

Carean yhtymäkokous perusti sote-kuntayhtymän johtajavirat ja -toimet

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä Carean ylimääräinen yhtymäkokous käsitteli keskiviikkona uuden sote-kuntayhtymän toimitusjohtajan ja muun virkamiesjohdon virkojen ja toimien perustamista. Kaikki virat perustettiin hallituksen esityksen mukaisesti.

Uusi kuntayhtymä muodostetaan kuntien nykyisistä sosiaali- ja terveyspalveluorganisaatioista ja Careasta. Tässä vaiheessa toiminnallisesti laajennettuun sote-kuntayhtymään perustettiin toimitusjohtajan lisäksi yhteensä 13 uutta virkaa organisaation ensimmäiselle ja toiselle tasolle.

Verrattuna nykyisiin Carean ja kuntien sote-palvelujen viranhaltijoiden määrään, tulee ylimpien viranhaltijoiden määrä olemaan vähäisempi uudessa kuntayhtymässä. Kuntien nykyisten sote-organisaatioiden johtavien viranhaltijoiden virat lakkaavat vuoden lopussa.

Kaikki virat ja toimet tullaan täyttämään ensisijaisesti sisäisenä hakuna. Toimitusjohtajan haku alkaa torstaina 24.5. ja tavoitteena on, että yhtymäkokous valitsee uuden toimitusjohtajan 12.6.