15.05.2017

Kotkan seudun bussiliikenteen kesäkortin myynti yhä käynnissä

Kotkan paikallisliikenteessä ja Huutjärvi-Siltakylä –alueella käytössä ollut 120 päivän kesäkortti uudistuu kesäksi 2017.

Tulevana kesänä 90 päivän Kotkan seudun kesälipun voi ostaa Hamina-Kotka-Pyhtään Waltti-alueelle haluamilleen vyöhykkeille. Lippua myydään jatkossa aikuisten (17 vuotta täyttäneet) ja juniorien (7-16 vuotta) hinnalla.

Tuotteen myyntiaika netissä ja palvelupisteissä alkoi 1.5. ja päättyy 31.5. Tuotteen voi ostaa netistä tai palvelupisteestä samalle kortille, jossa on ollut tai on jäljellä alle 30 päivää kausilipputuotteita.
Jos matkustajalla ei ole ennestään korttia, sen voi ostaa viiden euron hintaan.

Lippu on jatkossa voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2017 saakka.
Kun kesälipun voimassaolo on päättymässä, asiakas voi ostaa netistä tai palvelupisteestä samalle kortille jälleen 30 päivän kausilipun omalle ikäryhmälleen ja uusi 30 päivän kausilippu aktivoituu autossa kun kesälipun kausi on loppunut.

Merkittävä uudistus on myös se, että nyt koko Pyhtään ja Haminan alueetkin tulevat Kesälipun piiriin. Lipun voi ostaa aikuisen tai juniorin (7-16 v) hinnalla 1-4 vyöhykkeelle.
Vuonna 2016 kesäkortti maksoi neljältä kuukaudelta 93 € ikäryhmästä riippumatta ja sitä myytiin vain B-vyöhykkeelle, eli Kotkan paikallisliikenteeseen ja Huutjärvi-Siltakylä –alueelle.
16-vuotiaan nuoren 90 päivän matkat maksoivat silloin 69,75 €, mutta tulevana kesänä 55 €. Hamina-Kotka –väliä kulkeva aikuinen maksaa kolmen kuukauden kahden vyöhykkeen lipusta normaalisti 165 €, kesälipulla 100 €.

Kesäkorttia ei voi
ostaa bussista

Kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi lisäladata. Lipun myynti päättyy 31.5., mutta 90 päivän kelpoisuusaika alkaa vasta ensimmäisestä käyttökerrasta.
Käytön aloittamista ei kannata kuitenkaan lykätä liian kauas, koska 16.9. on lipun viimeinen käyttöpäivä, vaikka voimassaolopäiviä olisi jäljellä pidempään.

Helpointa ostaa netistä

Waltti-lippujen nettikauppa löytyy osoitteesta: nettilataukset.waltti.fi/
Nettikauppa on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä ilman jonotusta. Mikäli sinulla on jo 30 päivän kausilippu jossa on jäljellä enintään 29 päivää, voit ostaa samalle kortille valmiiksi 90 päivän edullisen kesäkortin, joka aktivoituu bussissa kun 30 päivän lipun matkustusoikeus päättyy. Kun kesäkortin voimassaolo lähestyy loppua, voit ostaa netissä jälleen valmiiksi 30 päivän kausilipun ilman jonotusta.

www.kotka.fi/joukkoliikenne