19.10.2018

Aquila voitti Katariinan Meripuiston ideakilpailun

Hannu Meriläisen suunnittelema ”Aquila” on voittanut ideakilpailun Kotkan Katariinassa sijaitsevan Meripuiston kehittämiseksi. Kotkan kaupunkisuunnittelun järjestämään kilpailuun saatiin kolme ehdotusta.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää korkeatasoinen ratkaisu palveluiden toteuttamiseksi Meripuiston alueella. Palvelut tuli suunnata Meripuiston kävijöille. Kaupunkisuunnittelu ohjeisti etsivänsä tyylikästä ja menestyspotentiaalia omaavaa kilpailuehdotusta, joka toteutetaan Meripuiston ulkoilijoita palvelemaan.

”Voittajaehdotus ’Aquila’ valikoitui paikkaan sopivan arkkitehtuurin vuoksi. Painotimme myös sitä, että ehdotus palvelee nimenomaan puiston asiakkaita”, palkintolautakunta kommentoi voittajaa. Oheisessa kuvassa Aquilan julkisivu.

Palkintona ideakilpailun voittajalle on vuokrasopimus alueesta kilpailuehdotuksen toteuttamiseksi. Kaavamuutosprosessin jälkeen on tavoitteena, että ehdotuksen mukainen projekti toteutetaan mahdollisimman pian.

Neuvottelut käyntiin
kakkoseksi tulleesta ideasta

Hannu Meriläinen ei ole kuitenkaan itse valmis toteuttamaan hanketta. Siksi kaupunki käynnistää neuvottelut kilpailussa toiseksi sijoittuneen ehdotuksen ”R/S” laatijoiden kanssa. Ehdotuksen tekijät ovat Niina Utter ja Niko Löyttynen. Kolmanneksi tulleen ehdotuksen laati Ari Seppälä.

Palkintolautakuntaan kuuluivat kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, kaavoitusarkkitehti Patricia Broas, asemakaava-arkkitehti Marja Kukkonen, kaupunginpuutarhuri, puutarhaneuvos Heikki Laaksonen ja rakennustutkija Kirsi Toivonen asiantuntijajäsenenä.