02.02.2017

Ala laputtaa -päivä kirjastoissa Lainan päivänä 8.2.

Ala laputtaa -päivänä kirjastot keräävät asiakaspalautetta post-it-tarralapuin. Päivän aikana asiakkaat voivat antaa kirjastoille palautetta kirjoittamalla tai vaikka piirtämällä kiitoksensa, moitteensa ja toiveensa värikkäille liimalapuille. Ala laputtaa -päivää vietetään kaikissa Kotkan kirjastoissa, niin pääkirjastossa ja lähikirjastoissa kuin myös kirjastoauto Ilonassa.

Ideana on, että asiakkaat kirjoittavat post-it-tarralapuille mielipiteitään, ajatuksiaan ja kokemuksiaan kirjastosta. Tarralappuja liimataan kirjastotilaan, ja niihin voi kirjoittaa esimerkiksi parannusehdotuksia, uusia ideoita tai ihan vaan terveisiä kirjastolle. Tarralapun voi liimata kirjastotilassa juuri siihen kohtaan, josta palautetta haluaa antaa. Esimerkiksi jos jokin hylly on asiakkaan mielestä liian korkea, niin hän voi kirjoittaa lappuun mielipiteensä ja liimata sen ko. hyllyyn. Palautetta voi antaa myös pelkillä väreillä: vihreä on myönteinen, punainen kriittinen ja keltainen neutraali.

Kirjastot keräävät asiakaspalautetta monin eri tavoin ja uusia keräämisen tapoja mietitään koko ajan. Kirjastot haluavat kuunnella asiakasta ja mahdollisuuksien mukaan myös kehittää toimintaansa ja palvelujaan asiakaspalautteen perusteella. Tarralapuilla kerätty palaute käydään kirjastoissa läpi ja otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon päivittäisessä toiminnassa. Kirjastot haluavat kehittää palvelujaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Kaikki ovat tervetulleita laputtamaan kirjastoja!